سبد خرید

کاربر گرامی، فروشگاه جهت تغییرات در ساختار برنامه نویسی، موقتا قطع میباشد
0
شماره های تماس 021-77128524-77126247-77126942

    • گلیسیرین

    • قیمت : ریال
    • این ماده یک الکل با سمیت بسیار کم است که از سه زنجیره کربنی که به هرکدام یک گروه هیدروکسیل متصل است تشکیل شده است. از نام های دیگر آن می توان به گلیسرول اشاره نمود.

    خواص و ویژگی ها
    واژه ی گلیسیرین نشانگر محصولات شیمیایی تجاری با انواع مختلف و درجه خلوص متفاوت می باشد که تحت نام گلیسرول معروف هستند. این ماده ممکن است به عنوان 1و2و3 پروپان تری ال نیز نامیده شود .

    ساختار شیمیایی این ماده همانند شکل زیر می باشد و یک پلی هیدریک الکل به حساب می آید. ترکیب فوق به دلیل داشتن 3 گروه هیدروکسی یک پلی ال ساده است و یک حلال مهم به حساب می آید که خواصی همانند آب و الکل ها دارد.جالب است بدانید این ماده در گیاهان و حیوانات نیز به صورت ترکیبی از گلیسیرید ها در چربی و روغن و یا فضاهای بین سلولی (به صورت چربی) موجود می باشد.

    انحلال پذیری Glycerin
    این ماده با آب ، متانول ، اتانول و ایزومرهای پروپانول ، بوتانول و پنتانول، فنل، گلیکول، پروپاندیول ها، آمین ها، ترکیبات هتروسیکلیک حاوی اتم نیتروژن در حلقه (مانند پیریدین، کینولین ها و…) کاملاً مخلوط می شود و در استون، دی اتیل اتر و دی اکسان حلالیت کمتری دارد.

    در هیدروکربن ها، الکل های آلیافاتیک بلند زنجیر، روغن های چرب، حلال های هالوژنه شده مانند کلروفرم این ماده کاملا نامحلول می باشد.

    گروه های هیدروکسیل در گلیسیرین حلالیت بالای این ماده در آب را توجیه می کند. این ماده در الکل ها نیز قابل حل است و در اتر ها و ترکیبات دیوکسان به مقدار کمی حل می شود اما در هیدروکربن ها کاملا غیر قابل حل است. با توجه به حضور گروه های هیدروکسیل این ماده حلال خوبی برای ید، برم و فنول نیز می باشد. گلیسیرین تحت شرایط عادی نگه داری پایدار است اما در شرایطی که با عوامل اکسیداسیون قوی مانند کلرات پتاسیم در تماس باشد ممکن است باعث انفجار شود.

    از آنجایی که گلیسیرین دارای گروه های الکلی نوع اول و دوم می باشد و این گروه ها توانایی جایگزینی با گروه های دیگر شیمیایی را دارا می باشند گلیسیرین جز موادی با واکنش پذیری بالا به حساب می آید. هم چنین این ماده قابلیت انجام واکنش هایی برای تولید مشتقاتی از جمله اتر، استر، آمین و آلدهید را نیز دارا می باشد.

    انواع گلیسیرین
    این ماده که یک شوگر الکل( الکل قند) به حساب می آید. به صورت طبیعی (گیاهی و حیوانی) و همچنین سنتزی ( در صنایع پتروشیمی ) وجود دارد. بیش از دو قرن پیش، این ماده از واکنش اتفاقی و طی گرم نمودن روغن زیتون و سرب مونوکسید کشف گردید. در اواخر سال 1800 این ماده به دلیل کاربردش در ساخت دینامت مورد توجه ی فراوان قرار گرفت. در ادامه با انواع آن بیشتر آشنا می شوید.

     گیاهی :
    این ماده از گیاهان سرشار از چربی های تری گلیسیرید به دست می آید از روغن سبزی‌ها و گیاهانی مانند روغن نخل، روغن هسته خرما و روغن نارگیل، تحت فشار و یا در طی واکنش با باز های قوی مانند سدیم هیدروکسید تولید می‌گردد. این عملیات موجب می شود تا گلیسیرین موجود، از اسیدهای چرب جدا شود و با آب مخلوط گردد. در نتیجه محصول نهایی که یک مایع بی بو و دارای طعم شیرین است حاصل می گردد.

    حیوانی :
    به‌ وسیله چربی‌ های حیوانی طی فرآیند تولید صابون تولید می‌شود. هیدرولیز چربی های گیاهی و یا حیوانی با کمک سدیم هیدروکسید می تواند بیشترین حجم تولیدی گلیسرول به روش طبیعی را تولید نماید.

    سنتزی :
    توسط قند عصاره نیشکر یا ذرت و همین‌طور پروپیلن به دست می‌آید.

    از تقطیر نفت، پروپیلن به دست می آید. در نهایت گلیسیرین نیز با اضافه کردن کلر به مولکول و سپس هیدرولیز کردن تری کلروپروپان تولید می گردد. محصول تولید شده از روش سنتزی یا مصنوعی به دلیل خلوص 99.7 درصد در کاربردهای دقیق تری به خصوص در بیوتکنولوژی و ساخت داروها استفاده می شود.

    طبق مطالعاتی که در سال 2008 انجام پذیرفته است فروش این ماده به صورت طبیعی 30 برابر بیشتر از نوع مصنوعی آن است. زیرا این در ترکب را می توان به صورت محصول فرعی از پردازش صابون ها، اسید های چرب و یا بیودیزل نیز به دست آورد.

    این ماده در خلوص های متفاوتی موجود می باشد در ادامه به آن بیشتر می پردازیم.

    خلوص
    گلیسیرین خام:  دارای بیش از 80 درصد گلیسرول، دارای محتوای آب زیاد و حاوی MNGO (ماده آلی بدون گلیسرول)، قهوه ای رنگ، معمولا در دامداری مورد استفاده قرار می گیرد.

    گرید صنعتی ( تکنیکال ) با 95 % خلوص : دارای مقدار کمی آب و حاوی MNGO (ماده آلی بدون گلیسرول)، خاکستری، معمولا در انواع فرایند های شیمیایی به عنوان حد واسط مورد استفاده قرار می گیرد.

    گلیسیرین USP / PhEur: مقدار گلیسرول در این گرید بیش از 99 درصد می باشد. بی رنگ است و دارای حداقل مقدار آب می باشد. این گرید معمولا در صنایع آرایشی ، مراقبت های شخصی و صنایع دارویی مورد استفاده قرار می گیرد.

    گرید E422: این ماده با این گرید به عنوان یک افزودنی خوراکی مورد استفاده قرار می گیرد.

     

     

     کاربردها
    صنایع داروسازی و آرایشی و بهداشتی مصرف کنندگان اصلی گلیسیرین به شمار می روند. ترکیب فوق در تولید رزین های آلکیدی و صمغ های استری استفاده می شود. این ترکیب نیز در تولید صابون ها کاربرد مهمی دارد و از خشکی پوست ناشی از آن جلوگیری به عمل می آورد.  گرید خوراکی آن در صنایع غذایی (E422) به خصوص در نوشابه ها، شربت ها، چاشنی ها، کنسرو ها، شکلات ها و شیرینی ها، محافظت و نگهداری ماهی ها، میوه ها، شیر و محصولات لبنی به وفور مورد استفاده قرار می گیرد.

    از مهم ترین کاربرد های صنعتی این ترکیب به دلیل بالا بردن ویسکوزیته ی مایعات می باشد. در ادامه به صورت کامل به کاربرد های این ماده پرداخته شده است:

    کاربرد های صنعتی
    در حال حاضر گلیسیرین بیش از 2000 کاربرد مختلف به خصوص در صنعت دارو سازی ، بهداشت و مراقبت شخصی ، مواد آرایشی و صنایع غذایی را دارا می باشد. گلیسیرین یک ماده غیر سمی ، خوراکی و زیست تخریب پذیر می باشد و از جنبه محیط زیستی برای تولیدات جدید بسیار با اهمیت است.

    در کاربردهای داروسازی از این ماده برای حل کردن دارو ها ، رطوبت بخشی به قرص ها و افزایش ویسکوزیته داروهای مایع استفاده می شود. این ماده در شربت سرفه ، داروهای درمان عفونت گوش، به عنوان حامل برای آنتی بیوتیک ها و ضد عفونی کننده و پلاستی سایزر در کپسول های پزشکی استفاده می شود. این ماده حلال بسیار عالی برای ید، برم، فنول، تنین ها ، آلکالوئید ها و کلرید جیوه می باشد.

    هم چنین در فرمولاسیون محصولات مراقبت شخصی برای روان کنندگی، افزایش نرمی و به عنوان نرم کننده در بسیاری از محصولات مراقبتی پوست ومو که رطوبت باید در حد مطلوبی باشد استفاده می شود. این ماده هم چنین به عنوان ماده اصلی برای جلوگیری از سختی و خشکی خمیر دندان در تیوب ها استفاده می شود و تقریبا یک سوم استفاده این ماده در محصولات مراقبت شخصی در خمیر دندان ها است.

    گلیسیرین خوراکی
    این ماده یک شوگر الکل به حساب می آید و در لیست ترکیبات موجود در مواد غذایی در دسته ی کربوهیدرات ها قرار می گیرد. اتحادیه ی اروپا این محصول را در گرید خوراکی با شماره ی E422 معرفی نموده است. مقدار کالری این ماده در هر گرم 4.3 می باشد و شیرینی آن نسبت به ساکارز حدود 75 درصد است.

    پایه این درجه محصول الزاماً گیاهی نیست و ممکن است طبق روش‌های ذکرشده به‌ دست‌ آمده باشد. این ماده غذایی ممکن است به‌عنوان یک روان کننده (عامل مرطوب‌کننده)، ضخیم کننده و حجم دهنده در شیرینی‌پزی، حلال یا شیرین‌کننده برای محصولات لبنی (کرم)، نگه‌دارنده در کنسروها، میوه‌های فرآوری شده، تولید مربا و سایر مواد غذایی اضافه شود. منبع گلیسیرین (روغن حیوانی یا سبزی‌ها، نفتی) که در یک محصول غذایی استفاده می‌شود معمولاً بر روی برچسب غذایی ذکر نمی‌شود.

    استفاده و تهیه ی گلیسیرین از برند های مشخص و معتبر یکی از نکاتی است که همواره باید به آن توجه کرد. برخی شرکت های سود جو دی اتیلن گلایکول را که ماده ای ارزان تر می باشد به صورت ناخالصی به محصول گلیسیرین اضافه می نمایند که همین امر موجب ایجاد مسمومیت ها و واکنش های آلرژیک فراوانی می شود. خرید و فروش این ماده را با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت از ما در مبتکران شیمی بخواهید

    صنایع غذایی
    در صنایع غذایی و نوشیدنی این ماده به عنوان حلال، شیرین کننده و نگه دارنده عمل می کند و به طور معمول در تولید عصاره های چای ، قهوه ، زنجبیل و سایر سبزیجات کاربرد دارد و گلیسیرین هم چنین به عنوان عامل نرم کننده در نان، کیک، گوشت ، پنیر و شکلات استفاده می شود.

    این محصول برای جلوگیری از تشکیل کریستال‌های یخ در غذاهای یخ‌زده مانند ماست، بستنی و سایر دسرها استفاده می‌شود. همچنین به‌عنوان شیرین‌کننده و نگه‌دارنده در انواع خوراکی‌ها بکار برده می‌شود.

    اغلب میوه های خشک برای حفظ رطوبت به آن ها گلیسیرین افزوده می شود. این ماده در میوه های خشک مانع می شود تا این میوه ها رطوبت خود را از دست بدهند و خشک و شکننده شوند.

    در ورزشکاران نیز این ماده برای حفط آب بدن مورد استفاده قرار می گیرد.

    صنایع کاغذ سازی و نساجی
    گلیسیرین می تواند به عنوان عامل نگه دارنده رطوبت در تنباکو برای جلوگیری از ایجاد طعم ناخوشایند استفاده شود. در صنایع تولید  کاغذ این ماده به عنوان پلاستی سایزر و روان کننده استفاده می شود. هم چنین در صنعت نساجی برای نرمی پارچه و نخ به کار برده می شود.

    در آینده نزدیک تامین گلیسیرین خام به شدت به واحد های بایو دیزل وابسته است زیرا در این واحد ها گلیسیرین به صورت محصول جانبی تولید می شود. ظرفیت  تولید بایو دیزل  در سال 2010، 12 میلیون تن بوده است که از این میزان 2/1 میلیون تن میزان گلیسیرین تولیدی است.

    صنایع دارویی :
    این ماده به‌عنوان یک مرطوب‌کننده برای درمان و پیشگیری از خشکی، زبری پوستی، خارش و تحریکات جزئی پوست (مانند بثورات جلدی خفیف، سوختگی پوست از پرتودرمانی) استفاده می‌گردد. طی تحقیقات صورت پذیرفته استفاده از این ماده در پوست های خشک در طی 10 روز می تواند آب رسانی به پوست و هیدراته نمودن آن را بهبود ببخشد. تحقیقات دیگری ثابت نموده است که کرم های حاوی این ماده می توانند رطوبت بیشتری را نسبت به کرم های ساخته شده از هیالورونیک اسید و یا روغن های سیلیکونی جذب نمایند و مانع از، از دست دادن آب شود
    خشکی پوست ناشی از کمبود آب در لایه بالایی پوست است. مرطوب‌کننده ها با تشکیل یک‌لایه چرب در بالای پوست که آب را به پوست وارد می‌کند عمل می‌کنند. گلیسیرین، لسیتین و پروپیلن گلیکول، آب را به لایه خارجی پوست می‌رسانند.
    همچنین این ماده دارای اجزای تشکیل‌دهنده‌ای است که مواد سفت (کراتین) را که حاوی لایه‌های بالایی از سلول‌های پوست هستند را نرم می‌کند، این کار به از بین رفتن سلول‌های مرده پوست کمک می‌کند، درنتیجه پوست دارای آب بیشتری می‌شود و نرم‌تر می‌گردد.
    در داروهای قلبی، شیاف‌ها و ضد سرفه‌ها کاربرد دارد.
    در خمیردندان‌ها و دهان‌شویه‌ها یافت می‌شود.
    برای کاهش فشار داخل جمجمه به‌صورت وریدی برای جلوگیری از تورم مغز به کار می‌رود.
    مکمل‌های خوراکی گلیسرول ممکن است به کاهش فشار بیش‌ازحد چشم، ناشی از اختلالات چشم مانند گلوکوم (glaucoma) کمک کند.
    محصول فوق می تواند به صورت خوراکی ، با رساندن آب کافی به روده ها سبب جلوگیری از یبوست شود. در واقع این ترکیب نوعی ملین به حساب می آید که سبب جا به جایی راحت تر غذاهای هضم شده در روده می شود.

     

     صنایع آرایشی :
    گلیسرول به‌طور گسترده در تولید محصولات مراقبت از مو، شامپوها، صابون‌ها و کرم‌های آرایشی برای ایجاد نرمی، صافی و یکدستی مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده به دلیل رایحه دار کردن ، دوئدورانت، نرم کنندگی مو، کاهش ویسکوزیته و… نیز در این صنایع مورد استفاده قرار می گیرد.

    در صابون های شفاف این ماده معمولا تا حدود 15 الی 20 درصد مورد استفاده قرار می گیرند و می توانند موجب مرطوب سازی پوست شوند

    گلیسرول به عنوان سومین ماده ی پر کاربرد در محصولات آرایشی بعد از آب و رایحه ها می باشد و در بیش از 23366 محصول آرایشی استفاده می شود.معمولا این ماده را می توان در کرم های زیر چشم، رژ لب ها، رنگ موها ، صابون ها، مواد شوینده و… مشاهده نمود.

    کاربرد در تولید کف‌پوش‌های ساختمان، گریس‌ها، رنگ‌ها و حلال‌های شیمیایی از دیگر مزایای این محصول است.

    استفاده از این ماده در محصولات آرایشی در غلظت های مجاز بلامانع است. معمولا اغلب محصولات حاوی مقادیر مجاز و بی خطر از این ماده می باشند (79 درصد در محصولاتی با ماندگاری بالا مانند کرم ها، لوسیون ها و… و در غلظت 99 درصد در محصولاتی که نیاز به شست و شو دارند بعد از اعمال بر روی پوست یا مو). طبق تحقیقاتی که در سال 2014 انجام شد گزارش شده است که به طور کلی گلیسیرین در 15654 کالای آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد. در این بین 10.046 محصولاتی با ماندگاری بالا بر روی پوست، 5441 محصولات قابل شستشو و 167 محصول مورد استفاده در حمام  می باشند.

    ضد یخ:
    همانطور که در قسمت پایداری این ماده توضیح داده شد، به دلیل نقطه ی انجماد پایین این ترکیب، glycerol اولین ضد یخ مورد استفاده در رادیاتور ماشین ها به حساب می آید. اگر چه امروزه اتیلن گلیکول ها توانستند جایگزین این ماده شوند اما همچنان در فرمولاسیون ضد یخ ها می توان ترکیب یک گلیکول، یک الکل و گلیسرول را مشاهده نمود.

    مواد منفجره:
    گلیسرول یکی از مواد اولیه ی مورد استفاده در تولید نیتروگلیسیرین و در نتیجه تولید مواد منفجره ای مانند دینامیت می باشد. این ماده از مخلوط نمودن و واکنش بین گلیسرول، اسید نیتریک و اسید سولفوریک به وجود می آید. این ماده ی روغنی به وجود آمده وقتی در برابر حرارت قرار می گیرد منفجر می شود. همچنین با پرتاب نمودن ظرف حاوی این ترکیب می توان زمینه را برای انفجار آن فراهم نمود.

     





    حاصل جمع را بنویسید :
    +





    • بازدید این صفحه : ۱۶۹
      تاریخ نشر : 05 آذر 1398

    کالاهای مشابه