سبد خرید

کاربر گرامی، فروشگاه جهت تغییرات در ساختار برنامه نویسی، موقتا قطع میباشد
0
شماره های تماس 021-77128524-77126247-77126942

    • بهدامین

    • قیمت : ریال
    • تری اتانول آمین لوریل اتر سولفات (TEA-laureth sulfate) به عنوان ماده ی اولیه ی شوینده ها، مواد آرایشی و بهداشتی، محصولات مراقبت از مو و… کاربرد دارد.

    سدیم لوریل سولفات و سدیم لوریل اتر سولفات از روغن نارگیل ساخته می شوند. زیرا این روغن غنی از اسید چربی به نام لوریک اسید می باشد. تولید SLS با گرم کردن روغن نارگیل در آب و با حضور سدیم هیدروکسید انجام می شود.

    روش کار: در طی فرایند تولید روغن نارگیل را به اسید های چرب (لوریک اسید و گلیسیرین) تبدیل می کنند. سپس اسید های چرب طی فرایند هیدروژناسیون به الکل های چرب تبدیل می شوند. این الکل های چرب لوریل الکل نام دارند. در نهایت لوریل الکل طی فرایند سولفوناسیون به لوریل سولفات تبدیل می گردد و با سدیم هیدروکسید واکنش میدهد و سدیم لوریل سولفات حاصل می شود.

    SLES نیز فرایند تولیدی همانند بالا دارد با این تفاوت که فرایند اتوکسیله کردن برای تولید این ماده افزوده می شود.

    حال زمانی که لوریل سولفات به دست آمده و اتوکسیله شده به جای واکنش با سدیم هیدروکسید با آمونیوم وارد واکنش شود آمونیوم لوریل اتر سولفات حاصل می شود و زمانی که با تری اتانول آمین وارد واکنش شود، بهدامین تولید می گردد.

     کاربرد ها
    همان طور که پیش از این نیز ذکر شد این ماده در تهیه و ساخت شامپو ها کاربرد زیادی دارد. شامپو های گوناگونی از شرکت های مختلفی تولید و وارد بازار می گردند که هر کدام از آن ها ترکیبات متفاوتی دارند. در اغلب آن ها می توان نام آمونیوم لوریل سولفات ، آمونیوم لورت سولفات و یا سدیم لوریل اتر سولفات (تگزاپون) را مشاهده نمود.

     

     

    این مواد اغلب سبب خشک و سخت شدن پوست سر می شوند. اما در اینجا محصول فوق به صورت  تری اتانول لوریل و یا لورت سولفات می تواند گزینه ی مناسب تری برای استفاده در شوینده ها باشد. خطری برای استفاده از این ماده در شوینده ها گزارش نشده است و سبب خشکی پوست نیز نمی گردد.

    محصول فوق در ساخت سایر شوینده های صنعتی و خانگی نیز استفاده می شود.

    در دسته بندی سورفاکتانت ها این ماده جز ترکیبات آنیونی تقسیم بندی می شود.

    سورفکتانت های آنیونی اغلب دارای گروه های آلکیل کربوکسیلات، سولفونات ها و یون های سولفات می باشند. گروه های کربوکسیلاتی صابون ها را تشکیل می دهند. همچنین بسیاری از آلکیل سولفات ها به عنوان ماده ی شوینده و تمیز کننده در محصولات بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرند اما از محبوب ترین خانواده ی این مواد می توان به سدیم لوریل سولفات و سدیم لوریل اتر سولفات اشاره نمود. این مواد بر خلاف صابون ها با اسید های رقیق، کلسیم و منیزیم سازگار هستند. در نتیجه می توانند در آب های سنگین نیز که حاوی این عناصر هستند به راحتی کف کنند و سبب پاکیزگی شوند.

    همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، برای بهبود خواص این ترکیبات و جلوگیری از خشک شدن پوست توسط آن ها این مواد را با حلال تری اتانول آمین مخلوط می سازند و محصول فوق را تهیه می نمایند. لازم به ذکر است که ترکیباتی با تعداد کربن کمتر از 12 توانایی خیس خوردن و رطوبت سازی بیشتری ایجاد می کنند در حالی که ترکیباتی با داشتن تعداد کربن ما بین 16 الی 20 دارای خواص شست و شوی بیشتری می باشند. در نتیجه محصول فوق برای افزایش پاکیزگی و از بین بردن آلودگی ها مورد توجه ی فراوان قرار گرفته است.

     





    حاصل جمع را بنویسید :
    +





    • بازدید این صفحه : ۱۱۷
      تاریخ نشر : 09 آذر 1398