سبد خرید

کاربر گرامی، فروشگاه جهت تغییرات در ساختار برنامه نویسی، موقتا قطع میباشد
0
شماره های تماس 021-77128524-77126247-77126942

    • پروپیلن کربنات

    • قیمت : ریال
    • استفاده از پروپیلن کربنات در صنایع دارویی و آرایشی بهداشتی به عنوان حلال از جمله کاربردهای مهم این ماده است.
    یک ماده شیمیایی شفاف و بدون بو است که عموما در فرم مایع وجود دارد. معمولا از این ماده به عنوان یک حلال آپروتیک و قطبی استفاده می شود. پروپیلن کربنات (به انگلیسی Propylene carbonate) که معمولا به آن PC گفته می شود، یک ترکیب ارگانیک با فرمول شیمیایی  CH3C2H4O2CO است و دمای جوش و فلش بالایی دارد. این ترکیب شیمیایی در اغلب شرایط پایدار است و خورنده نیست. به عنوان حلال کاربردهای فراوانی دارد که از این بین می توان به صنایع مواد آرایشی و بهداشتی، الکترونیک و بازیافت مواد مصرفی اشاره کرد. استفاده از پروپیلن کربنات در صنایع دارویی و آرایشی بهداشتی به عنوان حلال از جمله کاربردهای مهم این ماده است.

    کاربردها
    PC در واکنش با آمین ها تشکیل کاربامات می دهد. از این ماده می توان به عنوان حلال پاک کننده ایزوسیانات و رزین پلی استری غیر اشباع، کاهش دهنده ویسکوزیته در عملیات پوشش دهی (Coating)، حلال استخراج CO2، الکترولیت در باتری های لیتیومی، افزودنی قطبی در گلانت های رس، کاتالیست ریخته گری و پاک کننده در صنعت نساجی استفاده کرد.

    به صورت گسترده به عنوان حلال برای سنتز پلیمرهای مختلف و واسطه در واکنش ها مورد استفاده قرار می گیرد. این ترکیب با اکثر حلال های معمول قابل امتزاج است و بسیاری از ترکیبات ارگانیک و برخی نمک های ارگانیک را در خود حل می کند. فشار بخار پایین ، ثابت دی الکتریک بالا، سمیت نسبتا پایین و پایداری شیمیایی بالا این ماده را به یک حلال یونیزه ایده آل تبدیل کرده است. عدم جذب رطوبت و خورنده نبودن از دیگر خصوصیات بارز این ماده هستند. در ادامه به دو مورد از کاربردهای PC خواهیم پرداخت.

    شستشو و حذف چربی
    از PC به تنهایی و یا در ساختار ترکیبات دیگر به عنوان عامل پاک کننده و حذف کننده چربی، به دلیل تطبیق پذیری بالا، موثر در کاهش تنش سطحی و بهبود عملکرد در پاک کردن محیط های خیس و خاکی، استفاده فراوان می شود.

    مثال هایی از کاربرد این ماده در تمیزکاری و چربی زدایی:

    • تمیز کننده برد و قطعات الکترونیکی ( خالص)
    • شستشوی پلی اورتان
    • تمیز کننده های کاربراتور
    • تمیز کردن پلمیر/رزین
    • جوهر و پاک کننده جوهر
    • تمیز کردن پلی استرهای غیر اشباع
    • و سایر مصارف صنعتی و فردی جهت تمیز کاری هستند. 

     

    پروپیلن کربنات لاک پاک کن
    لاک ها که به صورت گسترده برای تزئین و رنگ کردن ناخن مورد استفاده قرار می گیرند، حاوی مواد شیمیایی مختلفی هستند. لاک ها عموما به صورتی طراحی می شوند که در برابر آب مقاوم باشند و در آن حل نشوند از همین رو پاک کردن لاک از روی ناخن یکی از مواردی است که همیشه در رابطه با لاک ها مورد اهمیت است. شناخته شده ترین حلالی که برای پاک کردن لاک مورد استفاده قرار می گیرد استون است که به دلیل قابلیت بالا در حل کردن مواد و همچنین فراریت بالا بر روی پوست و ناخن اثرات نامطلوبی می گذارد.

    امروزه پاک کننده های بدون استون که حاوی اتیل استات، ایزوپروپیل الکل و پروپیل کربنات هستند، محبوبیت بالایی در بین مصرف کنندگان پیدا کرده اند. این پاک کننده ها قدرت استون را ندارند و مدت زمان بیشتری را جهت تمیز کردن می طلبند اما اثرات نامطلوب آن را نیز ندارند.

     

     

    پروپیلن کربنات به عنوان حلال “سبز”
    امروزه بحث جایگزینی حلال های شیمیایی با حلال های “سبز” (دوست دار محیط زیست) یکی از مسائل پیش رو و مهم در صنایع مختلف است. بر اساس تعریف، حلال های سبز به موادی اطلاق می شود که نگرانی های زیست محیطی را برطرف کنند، توانایی بهینه سازی فرآیند را به صورت کامل داشته باشند و هزینه پایینی داشته باشند. ویژگی های یک حلال سبز باید شامل سمیت پایین، حمل و نقل آسان، زیست تجزیه پذیر بودن، قابل بازیافت بودن، سهولت در جداسازی و تصفیه، بازده خوب و قدرت انتخابی بالا باشد. 

    در میان حلال های ارگانیک، کربنات های ارگانیک به عنوان حلال سبز به حساب می آیند. این استرها پایدار هستند و هم در مصارف تحقیقاتی و هم مصارف صنعتی می توانند مورد استفاده قرار بگیرند. PC به عنوان یکی از اعضای خانواده این کربنات ها خصوصیاتی دارد که آن را به یک حلال سبز تبدیل می کند. یکی از مواردی که در این مورد می توان مثال زد، جایگزینی این ماده با استون در لاک های پاک کننده ناخن است. 

    اثرات جانبی
    PC خالص بر روی پوست ایجاد التهاب و تحریک می کند اما محلول های آبی (تا غلظت 10%) آن بر روی پوست هیچگونه اثر مخربی ندارند. غلطت این ماده در پاک کننده های لاک از 0.54-20% است که برای پوست و سلامتی انسان هیچگونه خطری ندارد. بر اساس مطالعات مختلفی که بر روی ایمنی این ماده صورت گرفته است، استفاده غیر مستقیم از پروپیلن کربنات در غذا به عنوان جزئی از چسپ بلامانع است و برای سلامتی انسان ضرری ندارد. 

     





    حاصل جمع را بنویسید :
    +





    • بازدید این صفحه : ۱۴۵
      تاریخ نشر : 12 آبان 1398

    کالاهای مشابه